Daca situatia epidemiologica permite, scolile isi vor primi din nou elevii in banci in data de 8 februarie!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, 7 februarie, că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor, astfel că elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci. Asta numai dacă situația epidemiologică o permite. (n.r. ăsta ar fi un semnal pentru noi toți, pentru comunitate, să fim, poate, și mai responsabili, să facem în așa fel încât SĂ NU MAI CREASCĂ CIFRELE DIN RAPORTĂRI!) Oficialul a precizat, totodată, că va exista și un calendar de recuperare a materiei.

Declarațiile vin după ce Sorin Cîmpeanu a avut joi o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociatiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte ca deschiderea școlilor și a universităților, precum și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.

„Având în vedere că s-a derulat aproape integral online semestrul I, el va fi încheiat în sistem online. Prevederile Legii 55 pentru Educație au expirat în 31 decembrie, ieri am adoptat OUG pentru a nu o lasă în afară cadrului legal. Am solicitat continuarea învățământului online doar până la dată de 8 februarie. Este este o dată pe care ne-o dorim toți. Acest lucru va fi posibil doar în urma analizei epidemiologice. Ne dorim să nu avem creșteri spectaculoase. Ne dorim ca în 15 ianuarie un număr cât mai mare de profesori să dorească vaccinarea, fără să fie obligatorie. Ne dorim începerea cursurilor semestrului II pe 8 februarie și nu excludem niciun scenariu în urmă acestei analize. Decizia va fi luată cu cel puțin o săptămâna înainte de 8 februarie„, a mai explicat ministrul Educației. 

foto: ziare.com