DE AZI, INCA 30 DE ZILE DE STARE DE ALERTA!

Guvernul a decis marți prelungirea stării de alertă, cu 30 de zile, începând de miercuri 17 iunie, dar autoritățile au anunțat că vor fi implementate, totodată, și măsuri de relaxare, cea de-a patra etapă de ridicare a unor restricții urmând să înceapă la 1 iulie.

„În cadrul evoluției pandemiei, la nivelul țării noastre, suntem încă pe panta descendentă. După un număr de 166 de cazuri noi ieri, astăzi am avut 250 de cazuri, 10 decese de ieri până astăzi, avem peste 4.500 de cazuri active. În acest context și tocmai în evoluția focarelor care se află în diseminare, s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. În aceste condiții, s-a gestionat şi se gestionează în continuare și un al treilea pachet de măsuri de relaxare”, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Din păcate, miercuri s-a înregistrat o nouă creștere importantă a cazurilor depistate ăn ultimele 24 de ore, anume 345.

IMPORTANT: Se interzice participarea la evenimente private în spații închise cu mai mult de 20 de persoane, iar în spații deschise, cel mult 50 de persoane.

În interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Se redeschid bisericile pentru slujbe de interior și sălile de fitness.

Pentru următoarea perioadă de 30 de zile, în cadrul stării de alertă nu au mai fost menținute prevederile privind posibilitatea achizițiilor directe.

 sursa foto: ziare.com