Declaratii ale ministrului Educatiei si, din nou… probleme ramase sub semnul intrebarii!

Ministrul Educației, Monica Anisie a precizat, deunazi, într-un interviu, că statisticile Ministerului arată că în jur de “250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educație online și aceste echipamente noi le achiziționăm și cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme”.

Spicuiri din declaratieliile Ministrului Educației în cadrul emisiunii radio:
 • Astăzi deja am pus în consultare o Hotărâre de Guvern (HG) pe care am inițiat-o și pe care vreau să o expun colegilor în guvern. O HG prin care se alocă bani pentru achiziționarea tabletelor pentru copiii din mediile dezavantajate. Repet, nu din zone, ci din medii.

 • Deci ne pregătim pentru toamnă să avem echipamentele necesare pentru ca toți copiii să aibă acces la învățământul online, iar pe de altă parte ne pregătim cu măsuri de siguranță și cu măsuri pentru formarea profesorilor. Să-i sprijinim și pe profesori pentru a putea realiza un învățământ de calitate, pentru a putea realiza lecții cu elevii în așa fel încât dacă se întâmplă să nu ne găsească nepregătiți.

 • Noi am făcut o statistică inițială la Ministerul Educației. Am solicitat inspectoratelor școlare să prezinte o situație și cam 250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educație online și aceste echipamente noi le achiziționăm și cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme.

 • Voi prezenta în guvern această hotărâre și depinde acum de achiziția în sine.

 • În septembrie ne propunem să nu avem copil fără acces la un dispozitiv, în așa fel încât lecțiile online să se poată desfășura.

 • Ministerul Educației a pus deja în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se alocă 150 de milioane de RON pentru asigurarea de achiziții de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate.

  Mda, măcar există, cumva, o perspectivă. Dincolo, însă de cifre și promisiuni, rămâne timpul- acela care… zboară și mai ales ritmul procesului educațional care, cum-necum are nevoie de continuitate și eficiență, nu de sincope.

  *Totodată, Monica Anisie a vorbit și de revenirea „în siguranță” la școală, pentru pregătire, a elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, deși a lăsat să se înțeleagă că drumul către și de la școală rămâne în seama părinților… Iar aici este o problemă, pentru că mulți elevi, atât din clasa a VIII-a, dar mai ales în ceea ce îi privește pe cei care termină clasa a XII-a,în multe cazuri sunt nevoiți să vină de la sat la oraș, sau din sate către centru unei comune. Mulți dintre ei nu au posibilitatea să fie aduși cu mașinile de părinți, fie pentru că aceștia NU AU turisme personale, fie pentru că sunt la muncă. Și atunci?!?! e o soluție să facă elevii naveta în acele zile?!? Sau să stea în cămine?!? Ținând seama de conjunctură, aproape că nici nu se poate pune problema…

  Așadar, rămân, din nou, în cumpănă multe aspecte!