Detalii despre repatrierea a doi cetateni romani din China via Germania

Ambasada României la Berlin anunță că a întreprins toate eforturile necesare pentru asigurarea succesului operațiunii de readucere a doi cetățeni români aflați într-o zonă de risc epidemic din R. P. Chineză.

Ambasada României la Berlin anunță că a întreprins toate eforturile necesare pentru asigurarea succesului operațiunii de readucere a doi cetățeni români aflați într-o zonă de risc epidemic din R. P. Chineză. Ambasadorul Emil Hurezeanu a coordonat personal demersurile întreprinse în raport cu autoritățile din R. F. Germania, fiind asistat în acest scop de Iulian Diculescu-Blebea, consul general în cadrul secției consulare a misiunii.
Ambasada a stabilit un canal permanent de comunicare cu Centrul pentru situații de criză activat la Berlin și care s-a aflat într-o directă coordonare cu celelalte autorități naționale implicate în acest efort. Partea germană a asigurat transportul de legătură al celor doi români, din Marea Britanie la Berlin, ulterior fiind preluați de autoritățile românești pe cale aeriană.
Demn de

Ambasada României la Berlin anunță că a întreprins toate eforturile necesare pentru asigurarea succesului operațiunii de readucere a doi cetățeni români aflați într-o zonă de risc epidemic din R. P. Chineză.

menționat, E.S. Emil Hurezeanu s-a deplasat personal pe aeroportul militar Tegel din Berlin pentru garantarea unui transfer sigur și lipsit de orice probleme al celor doi cetățeni români către aeronava militară Spartan C-27J, anume pregătită în acest sens și care a asigurat ultimul segment internațional al repatrierii.
Reprezentanții Misiunii Diplomatice Române de la Berlin transmit că, într-un autentic spirit de solidaritate europeană care continuă să funcționeze, iată, și post-BREXIT, părțile germană și britanică nu vor solicita României niciun fel de costuri – gest pe care îl apreciem în mod deosebit.
Această operațiune complexă s-a încheiat cu succes, context în care adresăm mulțumirile noastre tuturor autorităților – diplomatice, militare, de urgență, aeroportuare și nu numai – care au făcut posibil ca doi cetățeni români să fie readuși astăzi acasă în deplină siguranță.

Foto: Ambasada României în Republica Federală Germania