Dezastru pe burse: Indicele Dow Jones, spre cel mai rapid declin din ultimii 124 de ani! Pretul petrolului, in picaj

Bursele din intreaga lume sunt in declin, investitorii pregătindu-se pentru cea mai proastă săptămână din istoria bursei americane. Indicele Dow Jones se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână de tranzacţionare din istoria de 124 de ani pieţelor de acţiuni din SUA, scrie zf.ro.

Indicele Dow Jones înregistrează cel mai rapid declin de când a fost creat în 1896 de Charles Dow, conform datelor MarketWatch.

Până acum, Indicele Dow Jones a pierdut 18,03% săptămâna aceasta – care se va transforma în cea mai „neagră” din istorie dacă pierderile vor depăşi 18,15%, un nivel devenit record în săptămâna care s-a încheiat pe 10 octombrie 2008, marcând vârful crizei financiare globale din 2007-2009.

Cotația barilului de petrol a continuat să scadă vineri dimineața pe piața din Asia, în contextul în care războiul prețurilor dintre Arabia Saudită și Rusia a agravat impactul pandemiei de coronavirus asupra pieței țițeiului, transmite AFP. În jurul orei 3:00 GMT, cotația barilului de petrol WTI era în scădere cu 1,37% la 31,07 dolari, în timp ce barilul de țiței Brent din Marea Nordului pierdea 1,23% fiind cotat la 32,81 dolari, scrie Agerpres.