Din Bucurestii de-altadata, acum: O casa cu poveste la coltul strazilor Popa Savu si Ion Mincu

La intersecția străzilor Popa Savu și Ion Mincu e o casă care se întinde pe ambele colțuri de stradă și care îți atrage atenția prin arhitectură, dar și prin vegetație.

Suntem din ce în ce mai agitați, mai reci, mai delăsători. Nu ne mai pasă și parcă… nici nu mai vedem. Gonim asemeni unor ghețari pe-un ocean agitat, ne grăbim la mall sau la fast food, cu ochii fixați pe rețele de socializare în telefon și nu mai știm ce-i împrejurul nostru și ce ne oferă acesta, dincolo de astfalt, ziduri și traficul supra-aglomerat, șuierând asurzitor…
Și totuși, sunt, încă, din fericire, multe lucruri frumoase, sunt, încă, locuri cu povești, sunt amintiri care se încăpățânează să-nfrunte prezentul și să mai pună podoabe discrete Bucureștilor de-acum…
„La intersecția străzilor Popa Savu și Ion Mincu e o casă care se întinde pe ambele colțuri de stradă și care îți atrage atenția prin arhitectură, dar și prin vegetație. Nu am găsit informații deapre ea, știu doar că în partea din Popa Savu locuiesc niște bătrâni, iar în cea dinspre Ion Mincu se află, printre altele, un magazin de bijuterii. Probabil că la început clădirea a avut un singur proprietar, căci în ciuda unor modificări prin care se vede că a trecut, și-a păstrat totuși o unitate de stil și de atmosferă. Mi se pare interesant că, deși o parte din plantele agățătoare nu mai au de mulți ani frunze, tulpinile lor se întind pe tot zidul și fac cumva parte din arhitectura casei”.
Poveste împărtășită pe pagina facebook.com/oameni.case.povesti.

La intersecția străzilor Popa Savu și Ion Mincu e o casă care se întinde pe ambele colțuri de stradă și care îți atrage atenția prin arhitectură, dar și prin vegetație.

foto: București. Oameni, case, povești