Discutii intre conducerea Ministerului Transporturilor si reprezentantii Bancii Europene de Investitii. DETALII

Lucian Bode: „În infrastructură fiecare zi trebuie valorificată”.

Discuții purtate de conducerea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții au vizat proiecte majore de infrastructură.

Seria întâlnirilor ministrului Lucian Bode cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale a continuat astăzi, la sediul Ministerului, cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții – BEI.
Așa cum transmit surse din minister, discuțiile purtate s-au concentrat pe identificarea unor noi surse pentru finanțarea proiectelor majore de infrastructură și pentru asigurarea asistenței tehnice necesară în vederea demarării acestora. Astfel a fost inițiată o discuție de principiu cu privire la proiecte precum noul terminal de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, proiecte din zona de infrastructură a căii ferate sau asigurarea asistenței tehnice pentru proiecte ce privesc siguranța rutieră.
➡️”În infrastructură fiecare zi trebuie valorificată. Sunt atât de multe proiecte rămase în urmă, încât nu ne mai putem permite niciun fel de întârziere. De aceea, cu ajutorul unor instituții financiare precum BEI putem urgenta etapele de realizare a infrastructurii pe care românii și-o doresc. Asistența tehnică pe care o pot furniza experții BEI trebuie să fie valorificată în interesul nostru comun. Este momentul în care toate sursele de finanțare trebuie avute în vedere deoarece numai așa putem construi, într-un interval de timp cât mai scurt, tot ceea ce până acum a fost doar desenat pe hărți. Vrem să valorificăm expertiza celor de la BEI pe proiecte vitale pentru români precum este noul terminal de la Otopeni sau să dezvoltăm infrastructura noastră feroviară. Totodată, pentru că din păcate este un domeniu în care ocupăm un loc neonorant, am convenit, de principiu, să inițiem împreună o serie de demersuri necesare pentru îmbunătățirea zonei care se referă la siguranța rutieră”, a spus ministrul Lucian Bode.

Lucian Bode: „În infrastructură fiecare zi trebuie valorificată”.