Dispozitie. In Bucuresti, Inspectoratul de Stat in Constructii- acces la orice autorizatie sau document emis de Primarie

Primarul General, Nicușor Dan, a dispus joi ca Inspectoratul de Stat în Construcții să aibă acces la orice autorizație sau documentație emisă de Primăria Municipiului București sau de Consiliul General al Municipiului București în ceea ce privește construcțiile din Capitală.

Practic, „edilul a întors astfel decizia de acum trei săptămâni a Direcției Generale Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB, prin care arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu (numit în funcție de precedentul primar), refuza solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții de a pune la dispoziția ISC o serie de documente”, potrivit unui comunicat din partea Primăriei Municipiului București.

Noul primar al capitalei consideră că este nevoie de transparență deplină în București în legătură cu documentele de urbanism și autorizațiile de construcție – atât în ceea ce privește trecutul, cât și în ceea ce privește viitorul:

„Instituțiile de stat cu atribuții de control, dar și bucureștenii, au dreptul să știe cum s-au dat autorizații de construcție în Capitală. A bloca astfel de informații e o sfidare inacceptabilă. Doresc o primărie transparentă și conștientă de responsabilitățile ei în fața publicului”, a transmis Nicușor Dan.