Elevii ar putea ramane acasa pana dupa Sarbatorile Pascale!

PERSPECTIVĂ: ŞCOLILE, ÎNCHISE până la vacanţa de Paşte.

PERSPECTIVĂ: ŞCOLILE, ÎNCHISE până după Paşti.

PERSPECTIVĂ: ŞCOLILE, ÎNCHISE până la vacanţa de Paşte.

.

Grupul tehnico-științific condus de Raed Arafat a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de ministrul de Interne Marcel Vela suspendarea cursurilor în preuniversitar și universitar până la 31 martie, potrivit surselor Edupedu.ro. Pentru a fi transpusă în practică, propunerea trebuie aprobată de Comitetul pentru Situaţii Speciale.

“Să nu uităm că măsurile luate până acum pe închiderea școlilor, pe închiderea învățământului superior sau suspendarea lor sunt cu date: 23-24 martie, 31 martie, este foarte posibil să se decidă prelungirea acestor perioade. Fără nicio problemă, cred că cel mai probabil da, se va prelungi perioada de închidere a școlilor, va fi o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar dacă continua evoluția în acest sens, cel mai probabil se va prelungi perioada”, a precizat Raed Arafat într-o intervenție televizată.

Precedenta recomandare a grupului condus de Arafat a fost suspendarea cursurilor în preuniversitar până pe 21 aprilie, după vacanța de Paști, însă decizia finală a Guvernului a fost anunțarea oficială a închiderii tuturor școlilor și grădinițelor până pe 22 martie, cu… posibilitatea de prelungire.

Având, însă, în vedere, situația… Oricum, nu credem că se pune problema revenirii elevilor în bănci din 23 martie.

Totuși, în paralel, trebuie avute în atenția autorităților și locațiile în care se desfășoară activități tip after-school, dar și locurile de joacă, majoritatea acestora umplându-se imediat după închiderea școlilor, grădinițelor, creșelor…

foto: ziare.com