Elevii vor ca EDUCATIA sa devina „PRIORITATE ZERO” pentru noul Guvern

CNE: Educaţia să fie tratată drept "prioritate zero a Guvernului".

ÎI IA CINEVA ÎN SEAMĂ?!? Elevii le cer politicienilor să trateze Educaţia cu responsabilitate şi să îşi asume o strategie coerentă, „care să conducă treptat spre configurarea unui sistem de învăţământ incluziv de calitate, în care nevoile şi interesele omului să primeze”, potrivit unui comunicat al Consiliului Național al Elevilor remis HotNews.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia Pup, a spus că aşteaptă de la viitorul guvern asumarea unor decizii concrete care să aibă în centrul lor bunăstarea elevilor. De asemenea, solicită ca, în România, educaţia să fie tratată drept „prioritate zero a Guvernului”. De altfel, o cerință, o necesitate, o chestiune general valabilă!!!

„La nivel socio-politic, ne aflăm într-o situație critică, într-o adevărată criză. Ceea ce ne dorim de la viitoarea guvernare, oricare ar fi componenţa ei, este responsabilitate în ceea ce privește relația cu sectorul educațional, conştientizarea faptului că Educația este un sistem complex, că fiecare elev este diferit, iar sistemul trebuie să răspundă la nevoile fiecăruia. Nu în ultimul rând, ne aşteptăm la asumarea unor decizii care să aibă în centrul lor bunăstarea beneficiarilor primari ai educației, chit că aceste decizii nu sunt mereu cele mai „aducătoare de voturi”. Indiferent de culoarea politică, ele trebuie gândite, asumate şi aplicate”, a transmis Antonia Pup, printr-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor (CNE).

* În urmă cu numai o lună, reprezentanții CNE declarau: „Guvernanții ne arată, din nou, că interesul baronilor locali este mai presus de interesul superior al beneficiarilor primari ai educației, elevii din România. Astăzi, cu ocazia primei zile de cursuri din anul școlar 2019-2020, când sute de elevi protestează din cauza unui sistem inechitabil, Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care oferă, din nou, posibilitatea autorităților publice locale să acorde burse elevilor în cuantumuri atât de mici, încât acestea nu vor satisface nici măcar nevoile minime”/ „Continuăm să ținem doliu pentru educație! Guvernul își bate joc de bursele elevilor”.

sursa foto: ziare.com

CNE: Educaţia să fie tratată drept „prioritate zero a Guvernului”.