Emisiune despre schimbarile climatice: „Planeta este tu!”

Duminică, 15 noiembrie 2020, de la ora 17:00, Digi24 va difuza prima ediţie a emisiunii „Planeta eşti tu!”, moderată de Teodora Tompea. Într-un format dinamic de o oră, emisiunea va aduce în atenție provocările schimbărilor climatice. Scopul acestei emisiuni este de a-i ajuta pe telespectatori să conştientizeze pericolele văzute şi nevăzute, dar și să contribuie la micile schimbări de comportament care fac diferența.

„«Suferințele» pe care le îndură planeta noastră sunt greu de urmărit și de cuprins cu ochii minții de cele mai multe ori. Poate că generațiile noastre nu vor vedea efectele creșterii temperaturii pe glob, dar dacă ne gândim la generațiile viitoare, acestea vor avea mult de suferit. Ținând cont de faptul că nu există ceva asemănător pe piața media din România, niciun proiect referitor la schimbările climatice, am îndrăznit să încercăm să facem ceva inedit. Sunt convinsă că publicul nostru este cel care va reacționa primul la acest proiect. Iar cei care ar trebui să acționeze, de sus în jos, sunt oficialii din Ministerul Mediului și din Guvern. Cei care trebuie să pună la punct o strategie națională și să o aplice»”, spune Teodora Tompea, jurnalist Digi24 şi realizatorea proiectului.

Jurnalistul Digi24, Mădălina Chiţu, este cea care realizează reportajele din cadrul emisiunii: „România riscă deja o serie de sancțiuni pentru că nu respectăm directivele europene de mediu. Prima reacție a noastră este faptul că autoritățile nu iau măsurile necesare și nu aplică sancțiuni acolo unde este cazul. Omitem însă să ne gândim și la faptul că, prin micile noastre gesturi, putem contribui la diminuarea poluării. Așa a luat naștere emisiunea Planeta ești tu!”.

Climatologul Roxana Bojariu şi expertul în fenomene extreme, Bogdan Antonescu, vor descifra cauzele fenomenelor meteorologice şi impactul acestora asupra mediului înconjurător.

Emisiunea va fi difuzata, din 15 noiembrie, în fiecare duminică, de la ora 17:00.