Eroii, omagiati la Buftea

Ion, Gheorghe, Dumitru, Lixandru, Irimia sunt numele unora dintre oamenii al căror crez a fost acela de a-și apăra țara.

Ion, Gheorghe, Dumitru, Lixandru, Irimia sunt numele unora dintre oamenii al căror crez a fost acela de a-și apăra țara. Au făcut-o și în Primul Război Mondial, și în Al
Doilea Război Mondial. Motiv pentru care România astăzi s-a gândit la jertfa lor.
Atunci când simțirea româ

Ion, Gheorghe, Dumitru, Lixandru, Irimia sunt numele unora dintre oamenii al căror crez a fost acela de a-și apăra țara.
nească naște clipe de sfântă sărbătoare…
Ani de zile, la Buftea, Ziua Eroilor a însemnat și revederea cu veteranul de război Gheorghe Mirea. Și-a onorat serviciul până anul trecut, când a plecat dintre noi. La 98 de ani. Azi a venit în schimb fiul lui, acum pensionar, care a trait toată viața cu mândrie față de curajul tatălui.
”Tata era un om pașnic, un tâmplar îndemânatec, înrolat în armată, așa cum erau timpurile atunci. A luptat în Al Doilea Război Mondial, în Ungaria, la Miskolc. Apoi, la Oarba de Mureș. Erau 3 linii de front și a fost rănit de 7 cartușe. Acolo i-a fost cel mai greu, la Oarba de Mureș, pe Arieș. Când au trecut râul, au fost nevoiți să folosească traversele de la calea ferată. S-a însurat în 1948, după război.” povestește fiul Ion Mirea.
Cum e să fii fiul unui veteran de război? ”Emoționant. Până acum câțiva ani nu am dat așa o mare importanță pentru că societatea nu părea interesată de acest subiect. Tata mi-a povestit multe despre război și despre instrucție. Și mi-a spus mereu: Fii om, fiul meu!”
Anul acesta Gheorghe Mirea a primit din nou onoruri de Ziua Eroilor. Un veteran ca și tatăl său, amândoi soldați în cele două Războaie Mondiale și apărători ai României.
CINSTE EROILOR!

Foto: Consiliul Judetean Ilfov