EXCLUSIV: Șeful ROCKWOOL, Florin Popescu, despre investiția de 50 de milioane de euro: Prahova, o alegere excelentă! Am găsit oameni bine pregătiţi

Compania daneză ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, va deschide în curând prima sa fabrică din România, în judeţul Prahova, comuna Ariceştii-Rahtivani.

Florin Popescu, directorul ROCKWOOL Balkans, divizia care coordonează de la București activitatea acestei companii în regiunea de Sud-Est a Europei, e foarte mulţumit de alegerea judeţului Prahova pentru construirea a ce va fi cea mai mare unitate de producţie de vată minerală din România, o investiție inițială de 50 de milioane de euro. Șeful principalului producător de vată bazaltică spune că județul Prahova are o serie de avantaje, începând cu forța de muncă bine pregătită. Directorul ROCKWOOL mai spune şi că firma scandinavă îşi propune să devină o parte integrantă a comunităţii din Prahova.

Fabrica de la Ariceștii-Rahtivani va deservi în primul rând piața din România, considerată una dintre cele mai mari din Europa, dar va și exporta o parte din cele câteva zeci de mii de tone de vată minerală bazaltică produsă anual aici.