EXPLOZIE INTR-UN BLOC CU 8 ETAJE DIN SECTORUL 6! Ce transmit reprezentantii ISU si primarul

O explozie urmată de un incendiu a avut loc miercuri în zori într-un bloc din București. Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate la fața locului. Printre primele victime pentru care s-a intervenit a fot o adolescentă de 14 ai intoxicată cu fum.

„S-a intervenit în Calea Giulești 42 unde s-a produs o explozie urmată de incendiu într-un apartament aflat la parterul blocului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov .

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 a transmis: „Sunt alături de cetățenii sectorului 6 din cartierul Giulești, cetățeni afectați de explozia produsă astăzi, la prânz!

M-am deplasat la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat și pentru a-i asigura pe oameni că au parte de sprijinul nostru, al autorității locale.
Din fericire, nu există victime, ci doar pagube materiale.
Chiar dacă nu a fost nevoie de relocarea cetățenilor într-un alt imobil, Primăria sectorului 6 se va ocupa urgent de reparații.

Împreună cu echipele DGASPC, m-am asigurat că niciun locatar nu va rămâne în această perioadă fără apă și alimente. Având în vedere că blocul afectat de explozie are 8 etaje, liftul în acest moment nu funcționează, iar majoritatea persoanelor care locuiesc în acest imobil sunt în vârstă, ne asigurăm că cetățenii au parte de toată susținerea necesară”.

*Se pare că astfel de evenimente sunt, din păcate, „la ordinea zilei” în zona capitalei și a județului Ilfov. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în seara zilei de 26 iulie 2020, pentru gestionarea consecințelor unei explozii,  produsă într-un bloc de locuințe, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov.

În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, au fost afectate cinci apartamente de la demisolul blocului.

Salvatorii au realizat procedurile pentru evacuarea tuturor locatarilor, iar echipajele de prim ajutor au asistat medical o persoană, sex masculin, ce prezenta arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corporală. După stabilizarea la locul incidentului, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni.

Foto: ISUBIF