FARA PRECEDENT: Presedintele a retras Spitalului Judetean din Suceava decoratia acordata anul trecut!

Președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei de miercuri decretul prin care retrage decorația conferită Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei de miercuri decretul prin care retrage decorația conferită Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Asta, firește, din cauza gravelor deficiențe în modul în care a fost gestionată criza COVID-19, fapt ce a dus acolo la o situație critică.

De amintit, președintele decorase spitalul din Suceava în urmă cu un an „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Situația la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este un aextrem de gravă, fapt ce a impus, prin emiterea Ordonanțe Militare Nr 6, intrarea în carantină a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

 foto: ziare.com

Președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei de miercuri decretul prin care retrage decorația conferită Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.