Fond de urgenta pentru spitale: Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si alte patru spitale primesc echipamente si aparatura medicala vitale de la „Salvati Copiii”

Cinci spitale din Bucuresti si din tara vor primi, incepand de azi, aparatura si echipamente medicale indispensabile, achizitionate din fondul de urgenta deschis de „Salvati Copiii” Romania, pentru intarirea sistemului medical in lupta cu pandemia de Covid-19. 

Cinci spitale din Bucuresti si din tara vor primi, incepand de azi, aparatura si echipamente medicale indispensabile, achizitionate din fondul de urgenta deschis de Salvati Copiii Romania, pentru intarirea sistemului medical in lupta cu pandemia de Covid-19. Totodata, Salvati Copiii Romania e in dialog cu medicii din Suceava, unde situatia este critica, in urma contaminarii cu SARS-CoC2 a unui numar mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid in refacerea capacitatii.

În acest context, doua ventilatoare de suport respirator vor ajunge la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, respectiv la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani. In urma solicitarilor primite de la medici, 75 de kituri medicale de protectie, constand in halate impermeabile si costume chirurgicale, halate de protectie, ochelari de protectie, manusi nitril, bonete tip cagula, botosei impermeabili, vor fi livrate Maternitatii Cantacuzino din Bucuresti, Spitalului Clinic de Urgenta Sibiu si Spitalului Judetean Resita.

Investitia, in valoare de 74.250 de Euro, cu sprijinul Farmaciilor Catena, se adauga echiparii urgente pe care „Salvati Copiii” a facut-o, la inceputul saptamanii, Maternitatii Bucur, transformata in unitate medicala dedicata cazurilor de Covid-19.

PRECIZARE: Salvati Copiii Romania a deschis un fond de urgenta pentru sprijinirea imediata a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contributiile companiilor si ale tuturor celor care pot sa sprijine intarirea sistemului medical romanesc.

 

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici

 

Pana acum, au fost colectate fonduri totale in valoare de 177.556 Euro, prin solidaritatea în principal a urmatoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Oriflame si Asociatia Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 10.337 Euro provine din donatiile persoanelor fizice care au vrut sa sprijine efortul medicilor.

 

Cinci spitale din Bucuresti si din tara vor primi, incepand de azi, aparatura si echipamente medicale indispensabile, achizitionate din fondul de urgenta deschis de „Salvati Copiii” Romania, pentru intarirea sistemului medical in lupta cu pandemia de Covid-19.