Gabriela Firea vrea sa se ia o decizie drastica in mall-uri!

Primăria Generală vrea să propuna noi masuri pentru a reduce cât mai mult riscul extinderii cazurilor infectării cu Coronavirus. Gabriela Firea vrea sa propună închiderea zonelor publice unde sunt peste 100 de persoane, adică inclusive a zonelor de food court, dar şi a locurilor de joacă, scrie Ziarul Financiar.

Măsura vine în contextul în care deja cel puţin două malluri înregistrează astăzi trafic cu cel puţin 5-10% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Creşterea traficului are loc în contextul în care de ieri s-au închis şcollie şi grădiniţele până pe 22 martie cel puţin.

“PMB va propune această măsură, dar Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă trebuie să o aprobe şi să comunice public hotărârea”, a declarat pentru ZF Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Cele mai mari zece centre comerciale din Bucureşti, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 500.000 de metri pătraţi, atrag zilnic aproximativ 300.000 de vizitatori şi vânzări de 3-4 milioane de euro, potrivit unei analize a ZF asupra celui mai amplu fenomen comercial şi social al ultimului deceniu.