Grup interministerial ANTI-DOPPING

Ministrul Ionuț Stroe: „Este urgent să intervenim, tocmai pentru ca dopajul să nu se transforme într-un fenomen”.

Joi, 23 ianuarie, la sediul MTS a avut loc prima ședință a Grupului de lucru interministerial în vederea prevenirii, depistării și combaterii dopajului în sport. A urmat o conferință de presă în cadrul căreia s-au comunicat principalele direcții de acțiune.

Este urgent să intervenim, tocmai pentru ca dopajul să nu se transforme într-un fenomen. Considerăm că aceasta nu este o problemă punctuală, tehnică, ci una ce ține de viziune, în care trebuie acționat în mod urgent, susținut și coordonat. Aceste scandaluri de dopaj afectează imaginea sportului românesc, să nu mai vorbim de repercusiuni și anumite măsuri pe care le riscăm. După analiza cifrelor am putut trage o concluzie: numărul acestor controale antidoping în țară nu este suficient. Vom cere opinia federațiilor și a COSR ca să să stabilim prin lege un număr minim pe care ei, la rândul lor, să-l asume și să-l susțină, raportat la efortul statului. Apoi, avem în vedere câteva modificări și îmbunătățiri de natură legislativă. Există, în momentul de față, pentru raport, în camera decizională, la Camera Deputaților, un proiect care vine să ducă substanțele dopante cu grad mare de risc în zona infracționalității. Da, noi susținem acest lucru, suntem printre puținele state care nu au transpus-o în legislația națională. Am luat în considerare și posibilitatea de introduce în legislație înființarea unor cabinete medicale, mă refer aici, la entitățile mari, precum cluburi, complexe sportive națio

Ministrul Ionuț Stroe: „Este urgent să intervenim, tocmai pentru ca dopajul să nu se transforme într-un fenomen”.

nale, structuri sportive de mari dimensiuni, iar pentru structurile mici, posibilitatea, obligația poate, de a stabili contractual o relație cu medicii din acest domeniu. Chiar și posibilitatea de a contracta un medic de familie care să dobândească anumite competențe ca urmare a unor cursuri pe care să le facă în domeniu, cursuri de medicină sportivă făcute de Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul de resort, Ionuț Stroe.

▶️ IMPORTANT: Întâlnirile de lucru vor fi lunare.

Mai multe detalii, aici: http://bit.ly/38wKovC