Guvernul vizeaza asigurarea de lichiditati financiare organizatorilor de concerte si evenimente culturale, precum si continuarea acordarii somajului tehnic si dupa 15 mai

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au avut miercuri, 13 mai, consultări cu reprezentanții organizatorilor de concerte și evenimente culturale din România.
Discuțiile s-au concentrat asupra măsurilor de susținere a acestui sector, din păcate… puternic afectat de situația provocată de epidemia COVID-19.
În acest cadru, au fost analizate două seturi de propuneri, unul necesar a fi aplicat în perioada imediat următoare, iar altul care să pregătească reluarea activității în domeniul cultural, atunci când situația epidemiologică o va permite.
Pe termen scurt, Guvernul are în vedere adoptarea unor decizii menite să faciliteze asigurarea de lichidități financiare organizatorilor de concerte și de evenimente culturale, precum și continuarea acordării șomajului tehnic și după data de 15 mai 2020 pentru angajații din acest sector.
În perspectiva reluării activității, dialogul între membrii Guvernului și reprezentanții acestui sector va continua în cadrul unui grup de lucru, al cărui scop este să identifice propuneri de susținere industriei culturale.
”Înțeleg problemele cu care vă confruntați și îmi pare rău că evenimente culturale de răsunet nu vor mai putea fi curând organizate. Însă, avem toată deschiderea să susținem industria culturală, astfel încât să-și poată relua activitatea în bune condiții, atunci când situația epidemiologică o va permite”, a afirmat premierul Ludovic Orban.