IGLOO VILLAGE, la Balea Lac!

Peisajul superb din împărăția ghețurilor de la Bâlea Lac va fi completat, în schimb, cu un ingenios complex de iglu-uri!

Celebrul Hotel de Gheață de la Bâlea Lac nu se mai construiește în această iarnă! Peisajul superb din împărăția ghețurilor de la Bâlea Lac va fi completat, în schimb, cu un ingenios complex de iglu-uri! Cei care construiesc prin tradiție Hotelul Gheață au anunțat că de această dată nu se va mai construi Hotelul, din pricina întârzierii apariției gerului aprig, propice contrucției de gheață. O altă inițiativă se pregătește pentru a întâmpina turiștii…
Igloo Village, în fond, o variantă simplificată a Hotel of Ice, va dispune de trei compartimente destinate cazării oaspeţilor, fiecare dintre acestea cuprinzând câte două camere cu pat dublu, un compartiment central, ce va face conexiunea cu fiecare corp destinat cazării şi unde va fi amenajat restaurantul şi barul, precum şi un alt compartiment mai mic, care va avea rol de lobby. La baza construcţiei va sta zăpada de la Bâlea adunată din zonă, tehnologia ce va fi folosită la construirea Igloo Village va fi puţin diferită, în sensul că stratul de material şi pereţii complexului vor fi mult mai groşi iar multe dintre dotări şi decoraţiuni vor fi realizate prin sculptarea şi modelarea zăpezii” se precizează printr-un comunicat de presă.
Tema “Fantezie Subacvatică”, aceeași cu cea gândită inițial pentru Hotelul de Gheață va fi cea care va inspira decorarea… cu mare artă a complexului de iglu-uri. Concret, camerele dar și restaurantul vor fi decorate cu impresionante sculpturi în zăpadă reprezentând vietăți marine, a transmis Arnold Klingeis, convins că proiectul va atrage o multitudine de turiști.

foto: ziare.com

Peisajul superb din împărăția ghețurilor de la Bâlea Lac va fi completat, în schimb, cu un ingenios complex de iglu-uri!