IMPRESIONANT: O portiune de pe promenada Senei va purta numele Reginei Maria

PARIS: O porțiune de pe promenada Senei va purta, începând de mâine, numele Reginei Maria.

La inițiativa Ambasadei, susținută de Primăria Paris și de Grupul de prietenie 🇷🇴-🇫🇷 din Adunarea Națională Franceză, o porțiune de pe promenada Senei va purta, începând de mâine, numele Reginei Maria.
Potrivit misiunii diplomatice române de la Paris, este vorba de secțiunea de pe malul stâng, dintre Pont d’Iéna și capătul bd. Suffren.
Ceremonia de inaugurare va avea loc în acest spațiu la 15 octombrie 2019, ora 14:15, în prezența Familiei Regale. „Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept „Mama răniților” și „Regina Întregitoare”. Vă așteptăm!”, anunța Ambasada României în Franța.
*****************************************
A l’initiative de l’Ambassade, soutenue par la Mairie de Paris et le Groupe d’Amitié 🇫🇷-🇷🇴 de l’Assemblée nationale, une partie du Quai Branly sera nommée « promenade Marie de Roumanie » en hommage à la souveraine qui régna entre 1914 et 1927. L’inauguration aura lieu demain, le 15 octobre 2019, à 14h15, en présence de Sa Majesté Margareta de Roumanie et de Son Altesse Royale le Prince Radu de Roumanie. Rendez-vous en haut des escaliers face à l’avenue de Suffren, à Paris 7e.

PARIS: O porțiune de pe promenada Senei va purta, începând de mâine, numele Reginei Maria.