IN ASTEPTAREA CONDITIILOR VITREGE: Ministrul Transporturilor, întâlnire cu reprezentantii companiilor si autorităților din transporturi

LUCIAN BODE: ”Dacă vremea se va înrăutăți vreau să vă raportați la fiecare român, care se află în trafic”.

LUCIAN BODE: ”Dacă vremea se va înrăutăți vreau să vă raportați la fiecare român, care se află în trafic sau care beneficiază de serviciile companiilor aflate în subordinea sau sub autoritatea Ministerului, ca la un membru al familiei voastre. Cei care nu se vor afla la post sau nu își vor face treaba vor pleca acasă”

LUCIAN BODE: ”Dacă vremea se va înrăutăți vreau să vă raportați la fiecare român, care se află în trafic”.

📌Ministrul Lucian Bode i-a convocat astăzi, la sediul Ministerului, pe reprezentanții CFR Infrastructură, CFR Călători, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Autorității Aeronautice Civile Române, Romatsa și ai domeniului naval, care fac parte din Comandamentul Central de Iarnă și funcționează la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.
📌Factorii responsabili cu această activitate, de la nivelul unităților, au prezentat „la virgulă” situația stocurilor de materiale necesare unor astfel de intervenții, a utilajelor și resurselor umane pregătite să acționeze pentru asigurarea desfășurării traficului, în condiții de iarnă, în cazul în care condițiile meteorologice devin nefavorabile circulației.
📌Din datele prezentate a rezultat că fiecare unitate este, cel puțin teoretic, pregătită pentru astfel de situații, în cazul CNAIR fiind derulate deja astfel de acțiuni, mai ales în zonele de munte.
➡️”Sper că la prima înrăutățire a condițiilor meteorologice să nu constat că nu sunteți pregătiți. Datele pe care mi le-ați prezentat, astăzi, îmi arată că aveți încheiate contracte, că există utilaje, materiale și resursele umane necesare pentru a înlătura efectele negative ale iernii. Vreau să văd de la dumneavoastră că toate acțiunile și circuitele decizionale funcționează. De aceea profitați, cât încă vremea este frumoasă, să vă puneți la punct toate deficiențele care mai sunt de îndreptat, dacă mai sunt. Vreau ca, atunci când iarna se va instala cu adevărat, niciun român să nu aibă de suferit pe infrastructura pe care o administrați. Pentru fiecare situație gestionată defectuos, toți cei care nu își fac treaba vor răspunde. Nu uitați că în fiecare an aveți la dispoziție destul timp, astfel încât nu puteți să spuneți că ați fost surprinși de vremea rea. Dacă mai este ceva de realizat din punct de vedere administrativ, aveți toată susținerea mea. Dar, vă repet, profitați de vremea frumoasă să terminați de pus la punct tot ceea ce mai este necesar”, a spus ministrul Lucian Bode.