In noiembrie, Opereta ne invita la FESTIVAL!

În perioada 7-10 Noiembrie 2019, sunteți invitați la cea de-a III-a ediție a Festivalului "ION DACIAN" care va avea loc în sala Teatrului Național de Operetă și Musical "ION DACIAN".

În perioada 7-10 Noiembrie 2019, sunteți invitați la cea de-a III-a ediție a Festivalului „ION DACIAN” care va avea loc în sala Teatrului Național de Operetă și Musical „ION DACIAN”.

În perioada 7-10 Noiembrie 2019, sunteți invitați la cea de-a III-a ediție a Festivalului „ION DACIAN” care va avea loc în sala Teatrului Național de Operetă și Musical „ION DACIAN”.

OPERETA, ce bal, ce frenezie, ce… dulce, dragă armonie…!
Opereta este o compoziție muzical-dramatică de proporții mari, similară operei, și derivată din aceasta, scrisă pe textul unui libret dramatic cu conținut agreabil, cel mai adesea umoristic, cu situații artificiale și adesea neverosimile, în care cupletele cântate de soliști și cor alternează cu dialoguri vorbite și cu dansul, totul însoțit de muzică interpretată de o orchestră.
Denumirea vine din italiană operetta, diminutivul de la opera, adică operă mică. Genul acesta s-a născut în Franța și Austria pe la mijlocul secolului al XIX-lea. Subiectele erau pe gustul burgheziei franceze și austriece fin de siècle, care aveau o predilecție pentru povestiri sentimentale.
Din punct de vedere istoric, opereta este o versiune „populară”, mai puțin „serioasă”, a operei. „Mai puțin serioasă” însemnând că tema este comică și nu tragică, dar – din punct de vedere muzical – partitura râmâne tot complexă. În general, interpreții de operetă trebuie să urmeze aceleași cursuri ca și cântăreții de operă, întrucât pentru a putea juca într-o operetă, artistul dramatic trebuie să fie în primul rând un interpret de operă.

Festivalul se va deschide în data de 07 Noiembrie, la ora 19:00 cu🎶„Opereta Fest – Gala Internațională de Operetă și Musical” 🎶 care va avea pentru prima dată și invitați de peste hotare.
Pe scenă vor urca:
➡️Yasko Fuji – Japonia🇯🇵
➡️Marianna Giulio – Italia🇮🇹
➡️Georgia Giulio – Italia🇮🇹

💈Programul festivalului continuă astfel:💈

➡️ 8 Noiembrie 2019, Ora 19:00
✔️ Cenusareasa (operă pop)
📝de GianPaolo Mazzoli, Oliviero Lacagnina și Mario Menicagli

➡️ 9 Noiembrie 2019, ora 18:00
✔️Liliacul (opereta in 3 acte)
📝de Johann Strauss – fiul

➡️ 10 Noiembrie 2019, ora 19:00
✔️Vitraliul unei Vieti (spectacol de dans) – PREMIERA
📝Coregrafia si conceptul regizoral al Andreei Toma

IMPORTANT: Biletele se vor pune la vânzare începând cu 12 Octombrie 2019

➡️Online:
✅ www.ticketstore.ro
✅ www.startickets.ro

sau
➡️La casa de bilete din sediul teatrului (B-dul Octavian Goga Nr. 1).
Program: Luni-Vineri: 12:00-19:00
Sâmbătă: 17:00-19:00

☎️ Telefon rezervări: 0726.231.802
0763366762