In prima parte a lunii aprilie incep lucrarile la Pasajul Mogosoaia

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministeru Transporturilor: „Când am venit la Ministerul Transporturilor am găsit proiectul Pasajului Mogoșoaia blocat în proceduri administrative, cu întârzieri majore la avizare și autorizare. Am reușit să-l deblocăm, acum avem toate avizele, proiectul a fost ajustat și aprobat în Consiliul tehnico-economic. Nu există probleme legate de terenuri private, nu este nevoie de exproprieri suplimentare”, explică oficialul.

Acesta a anunțat că în cursul săptămânii viitoare, CNAIR va înainta Ministerului Transporturilor documentația și cererea pentru emiterea autorizației de construire, care va fi tratată cu prioritate.

CNAIR va înainta Ministerului Transporturilor documentația și cererea pentru emiterea autorizației de construire, care va fi tratată cu prioritate.

Lucrările vor începe cel târziu în prima parte a lunii aprilie, în acest termen fiind inclusă și obținerea autorizației de organizare de șantier de la Primăria Sectorului 1, Municipiul București.

Așadar, toate cele 5 pasaje peste actuala Centură a Bucureștiului, respectiv pasajele de la Domnești, Berceni, Popești-Leordeni, Mogoșoaia și Cernica, vor fi finalizate în maximum 2 ani, potrivit unui anunț oficial.