INDEMN LA VIGILENTA! „CORONAVIRUSUL NU TREBUIE COMPARAT CU O GRIPA COMUNA”, spune seful OMS

În faţa acestei situaţii, şeful OMS a cerut ţărilor să acţioneze "rapid", pregătindu-se să facă faţă epidemiei chiar dacă nu au înregistrat încă niciun caz.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că epidemia de coronavirus a atins un „punct decisiv”. Oficialul a cerut imperios statelor să acţioneze „rapid” pentru a stăvili acest „virus foarte periculos”, relatează AFP.

Atenție! Epidemia, apărută în decembrie în Wuhan, China, a provocat peste 78.600 de îmbolnăviri în această ţară, dintre care peste 2.700 de decese.

Însă, a subliniat şeful OMS „ceea ce se întâmplă în restul lumii reprezintă principala noastră îngrijorare”, cu peste 3.470 de cazuri înregistrate în 44 de ţări.

„Dovezile pe care le avem arată că nu pare să existe o transmitere comunitară generalizată”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Însă, „ne aflăm într-un moment decisiv”, a mai spus el, menţionând că în ultimele două zile, numărul zilnic de noi infecţii cu coronavirus la nivel mondial este în prezent mai mare decât cel înregistrat în China.

În plus, în ultimele 24 de ore, şapte ţări, între care Brazilia şi Norvegia, au înregistrat câte un prim caz.

În faţa acestei situaţii, şeful OMS a cerut ţărilor să acţioneze „rapid”, pregătindu-se să facă faţă epidemiei chiar dacă nu au înregistrat încă niciun caz.

„Dacă acţionaţi acum într-o manieră agresivă, puteţi stăvili acest coronavirus. Sfatul meu este să acţionaţi rapid ”, a atenționat șeful OMS, citat de agrpres.ro.

 

foto: ziare.com

În faţa acestei situaţii, şeful OMS a cerut ţărilor să acţioneze „rapid”, pregătindu-se să facă faţă epidemiei chiar dacă nu au înregistrat încă niciun caz.