Indicele BET al BVB depaseste 10.000 de puncte; este maximul ultimilor 12 ani

Obligațiuni-simbol PMB28: la data de 23.04.2019 se va efectua prima plată de dobânzi anuale aferente obligațiunilor în RON emise de Municipiul București și listate la Bursa de Valori București.

 

Potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni, 13 ianuarie 2020, indicele BET a ajuns la nivelul de 10.024 puncte, după o creştere de 0,71% faţă de şedinţa precedent, acesta atingand astfel, maximul ultimilor 12 ani.

 

„Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat de la nivelul indicelui BET în ultimii 12 ani. Maximul istoric atins a fost consemnat pe 24 iulie 2007, când BET a înregistrat o valoare de 10.813 puncte. Anul trecut, indicele BET a înregistrat o creştere de peste 35%”, se arata in comunicatul BVB.

 

BET reflectă evoluţia celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepţia SIF-urilor. În prezent, din componenţa BET fac parte următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Transgaz (TGN), Electrica (EL), Digi Communications (DIGI), Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL), Alro (ALR), MedLife (M), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE), Sphera Franchise Group (SFG) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).