INEDIT! Bucurestii, in fata Europei, prin fotografiile unui Presedinte francez de altadata!

La momentul vizitei sale în țara noastră, în anul 1906, atunci când au fost făcute fotografiile, Poincaré era ministrul finanţelor al Franţei.

Priviți câteva fotografii impresionante! Imaginile au fost surprinse de Raymond Poincaré, un avocat şi om politic francez, prim ministru al Franţei şi Preşedinte între anii 1913 – 1920.
La momentul vizitei sale în țara noastră, în anul 1906, atunci când au fost făcute fotografiile, Poincaré era ministrul finanţelor al Franţei (Era văr primar cu matematicianul Henri Poincaré). Cel mai probabil, acesta venise în România pentru o misiune diplomatică şi, fascinat de amalgamul de români, armeni, tătari şi ţigani din Bucureştii acelor ani, acesta îşi documentează expediţia printr-un set de fotografii prin care dorea să povestească Europei despre… noi.

La momentul vizitei sale în țara noastră, în anul 1906, atunci când au fost făcute fotografiile, Poincaré era ministrul finanţelor al Franţei.

IMAGINI NUMAI BUNE DE CONTEMPLAT…
Voyage de Raymond Poincaré dans les Balkans, 1908.
Poincaré, Raymond (1860-1934) — Voyages. Bucarest (Roumanie)

*Poincaré a fost ales deputat în 1887, iar șase ani mai târziu a devenit cel mai tânăr ministru francez. Între 1893 și 1894 a deținut portofoliul educației, în 1894 a fost numit ministru al Finanțelor, revenind la Ministerul Educației în 1895. În 1903 a părăsit Camera Deputaților pentru a se concentra asupra profesiei de avocat. A ocupat apoi funcția de senator iar în 1906 a acceptat din nou portofoliul finanțelor.
În ianuarie 1912 Poincaré este numit Președinte al Consiliului de Miniștri în cadrul coaliției de guvernământ. Ocupă apoi funcția de ministru de externe și, datorită atitudinii Germaniei, se implică puternic în întărirea Triplei Înțelegeri, motiv pentru care este acuzat de grupările de stânga de acțiuni pro-belice.
Un an mai târziu, în 1913, Poincaré este ales președinte.

Surse: https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/btv1b8438895m/ Bucurestii Vechi (Foto si Istorie)  
Wiki: https://commons.wikimedia.org/…/Category:Raymond_Poincar%C3…