INFORMATII LA ZI DESPRE CORONAVIRUS: 491 de decese in China, 1 deces in Filipine

Cel puțin 491 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China.

DIN NEFERICIRE, NU SUNT DATE FALSE, NU SUNT… „POVEȘTI”: E ALERTĂ LA NIVEL MONDIAL! Cel puțin 491 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 24.324, conform bilanțului publicat miercuri dimineață de autoritățile medicale de la Beijing, transmite presa internațională.

Concret, potrivit datelor actualizate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 65 de noi decese din cauza coronavirusului, majoritatea în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Națională de Sănătate de la Beijing.

Demn de luat în seamă, dincolo d egranițele Chinei, în alte 27 de țări au fost înregistrate aproape 230 de cazuri de infecție cu acest virus.

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV, cunoscut și sub denumirea de coronavirus Wuhan, focar de pneumonie chineză sau pneumonie Wuhan (chineză simplificată武汉肺炎chineză tradițională武漢肺炎pinyinWǔhàn fèiyán) a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului WuhanChina, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută, a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau la piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii. Ulterior, oamenii de știință chinezi au izolat un nou coronavirus, denumit 2019-nCoV, care s-a dovedit a fi cel puțin 70% similar în secvența genelor SARS-CoV. Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, China, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

ATENȚIE: Virusul prezintă dovezi de transmitere de la persoană la persoană.

Primele cazuri suspectate au fost raportate în ziua 31 decembrie 2019.

De amintit, în anul 2002, un focar de SARS care a început în China a dus la peste 700 de decese în întreaga lume. Virusul își are originea în liliecii de potcoavă, apoi se transmite oamenilor prin civete de pe piețele de animale vii și cu ajutorul câtorva super-răspânditori și călătorii aeriene internaționale, ajuns până în Canada și Statele Unite. Ultimul caz de SARS a avut loc în 2004.

Semne și simptome

Simptomele raportate au inclus febra în 90% din cazuri, oboseală și o tuse uscată în 80%, iar respirația în 20%, cu tulburări respiratorii în 15%. Radiografiile toracice au evidențiat semne în ambii plămâni. Semnele vitale erau, în general, stabile în momentul internării celor internați. Testele de sânge au arătat în mod obișnuit un număr scăzut de leucocite (leucopenie și limfopenie).

foto: wikipedia.org

Cel puțin 491 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China.