Inmatricularile de mopede ṣi motociclete au crescut cu 20,6% in trimestrul II 2019 comparativ aceeasi perioada din 2018

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 0,9% în trimestrul II 2019 faţă de trimestrul II 2018.

OFICIAL: Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 0,9% în trimestrul II 2019 faţă de trimestrul II 2018.
În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 0,1% comparativ cu trimestrul II din anul anterior.
În trimestrul II 2019 comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2018, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la categoriile: autobuze ṣi microbuze cu 73,3% ṣi mopede ṣi motociclete cu 20,6%.
Potrivit statisticilor de la INS, la categoria autoturisme numărul de înmatriculări noi a scăzut cu 1,6%.
În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere la categoria remorci ṣi semiremorci cu 6,3% ṣi scăderi la categoriile: autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 3,1% ṣi autotractoare cu 2,2%.
Demn de precizat, faţă de trimestrul I 2019, în trimestrul II 2019 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 1,0% la vehiculele pentru transportul pasagerilor ṣi creṣtere cu 4,2% la vehiculele pentru transportul mărfurilor .
Înmatriculările noi de vehicule rutiere cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import, clasificate conform categoriilor comunitare.
IMPORTANT: Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului, tramvaiele şi troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultură şi vehiculele de locuit.

*Sursa datelor: Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

foto: ziare.com

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 0,9% în trimestrul II 2019 faţă de trimestrul II 2018.