Intr-o zi, in cartierul Cotroceni…

În cartierul Cotroceni, 22 iunie 1941. Fotografie de Willy Pragher.
Cartierul rezidențial și liniștit Cotroceni, cu o istorie demnă de luat în seamă, este dominat de clădirea care găzduiește Muzeul Național de Artă Contemporană. În apropiere, Muzeul Național Cotroceni are expuse picturi românești clasice. Zona este cunoscută și pentru ceainăriile bogat ornamentate, având curți romantice cu copaci, și pentru flora exotică și serele de la vasta Grădină Botanică din București.
Fotografia de față ilustrează cumva, o secvență din high-life, o mică poveste printre locuitorii acestei zone selecte a „Micului Paris”, unde eleganța, eticheta, dar și… zâmbetul erau la mare preț.
* În imagine: Papa (tatăl lui Willy Pragher), cățelul Bobby si fratele mai mic “Pu” în Cotroceni. Cadru realizat în data de 22 Iunie 1941 la intersecția străzilor Dr. Joseph Lister cu Prof. Dr. Dimitrie Grecescu.

 Inițial moșia lui Șerban Cantacuzino, zona se transformă într-una domnească după construirea palatului regelui Carol I în 1888, dezvoltându-se spre a deveni un cartier cu o arhitectură unică.
Istoria Cartierului Cotroceni își începe cursul încă din momentul în care Șerban Cantacuzino ridică Mănăstirea Cotroceni chiar în inima pădurii unde se ascunsese, dar și numeroase alte case domnești. După anul 1850, domnitori precum Alexandru Ioan Cuza sau Carol I folosesc aceste case drept locuințe de vară, ceea ce sporește interesul pentru acea zonă.( cum conseamnează turismistoric.ro)

Sursa foto: Calatori Interbelici