Investitii in infrastructura de educatie din capitala: se vor construi 4 gradinite si 5 after-school-uri in sectoarele 2 si 5”

Primăria capitalei derulează, în prezent, investiții în valoare de 51,7 milioane de lei în infrastructura educațională preluată de la sectoarele Bucureștiului.

Primăria capitalei derulează, în prezent, investiții în valoare de 51,7 milioane de lei în infrastructura educațională preluată de la sectoarele Bucureștiului.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat, deunăzi, referitor la acest subiect: “Deși la nivelul capitalei, prin lege, primăriile de sector sunt cele care administrează școlile și grădinițele, Primăria Generală își dorește să contribuie la infrastructura educațională, pentru că este nevoie ca elevii să învețe și să fie îngrijiți în clădiri moderne, care au asigurate toate dotările necesare. De aceea, am propus sectoarelor să ne înainteze obiectivele pe care doresc să le preluăm, pentru realizarea investițiilor. Astfel, pe partea de infrastructură școlară, am preluat realizarea a 4 grădinițe și a 5 clădiri cu funcțiune de after-school, în sectoarele 2 și 5. Avem pregătită documentația, așa încât, până la sfârșitul acestei luni, putem lansa procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor la 4 grădinițe și 2 after-school-uri. Celelalte 3 clădiri after-school se află, în prezent, în stadiul de relocare a utilităților.”

Demn de precizat, indicatorii tehnico-economici sunt aprobați pentru toate cele 5 clădiri after-school și pentru cele 4 grădinițe, fiind estimată o valoare totală a investiției de 11 milioane de euro și un termen de execuție de 14 luni (pentru clădirile after-school) și de 16 luni de la data începerii lucrărilor (pentru grădinițe).

Cele 6 obiective care vor fi lansate în achiziție până la sfârșitul lunii sunt următoarele:

Grădinița situată în str. Sportului nr. 21: Va fi demolată actuala clădire, degradată și va fi edificată o grădiniță cu 8 grupe (imobil cu S+P+1E).
Noua clădire va avea 8 săli de clasă, sală multifuncțională, sală de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, bucătărie, spații tehnice. Se va realiza, de asemenea, un sistem de încălzire centralizat și se vor amenaja curtea și terenul aferent grădiniței.

Grădinița din str. Periș nr. 27: Un nou imobil va fi construit în locul actualei clădiri, degradate, pentru a găzdui o grădiniță cu program prelungit: 4 grupe de copii, săli de mese, bucătării, spații de birouri pentru personalul administrativ, cabinet medical, adăpost apărare civilă, centrală termică etc.

Grădinița din str. Știucii nr. 54: Clădirea actuală, aflată în stare avansată de degradare, va fi demolată și va fi realizată o construcție nouă.
Grădinița va avea 7 grupe, sala de mese, bucătărie, spatii de birouri pentru personal administrativ, cabinet medical, adăpost apărare civila, spatii tehnice etc.

Grădinița din str. Pescărușului nr. 124 (S+P+1E) va avea la subsol spații amenajate pentru bucătărie, sală de mese, spații de depozitare și tehnice, adăpost de apărare civilă, iar la parter și etaj 8 săli de clasă, cabinet medical, vestiare, birouri cancelarie și camere tehnice. Incinta se va amenaja cu alei, locuri de joacă și spații verzi.

After-school Școala Gimnazială nr. 103 – noua clădire va asigura spații pentru 96-120 de elevi: 8 săli de clasă, sală de mese, sală de activități, grupuri sanitare și spații tehnice și administrative.
After-school Școala Gimnazială nr. 134

Primăria capitalei derulează, în prezent, investiții în valoare de 51,7 milioane de lei în infrastructura educațională preluată de la sectoarele Bucureștiului.
 – este propusă realizarea unei infrastructuri noi, care va adăposti 60-75 de elevi (5 grupe), precum și funcțiunile pentru sală de mese, sală de activități, grupuri sanitare și spații tehnice și administrative.