Istorioara celei mai bune prajituri: Joffre. Din inima Bucurestilor…

Mareșalul francez Joseph Joffre, în timpul vizitei în România, din 1920, a avut ocazia să se delecteze cu o delicioasă prăjitură, creată special de cofetarii Casei Capșa.

Mareșalul francez Joseph Joffre, în timpul vizitei în România, din 1920, a avut ocazia să se delecteze cu o delicioasă prăjitură, creată special de cofetarii Casei Capșa. Evident, desertul a purtat numele ilustrului oaspete, care a ținut să mulțumească celor care l-au onorat în acest inedit mod, potrivit informațiilor publicate pe pagina Istorie si Civilizatie/Facebook.

Desertul are drept ingrediente de bază CIOCOLATA și este renumit prin forma și gustul unice, care au cucerit generații.

* Prăjitura este umplută cu ganache de ciocolată și înghețat cu unt de ciocolată creat inițial la legendarul restaurant din centrul Bucureștilor.

Foto: Istorie si Civilizatie; Facebook

Mareșalul francez Joseph Joffre, în timpul vizitei în România, din 1920, a avut ocazia să se delecteze cu o delicioasă prăjitură, creată special de cofetarii Casei Capșa.