Judetul Ilfov este singurul fara scoli cu WC in curte

Marian Petrache, președintele Consiliul Județean Ilfov: „Județul Ilfov este singurul fără școli cu WC în curte. Și să depășim momentul! La nivelul de dezvoltare al județului și la așteptările oamenilor care îl locuiesc, asta deja nu mai este o discuție. Este o chestiune care trebuie să fie normalitate. Când vorbim de educație în Ilfov, ne referim la unități de învățământ moderne, la confort pentru copii, părinți și profesori, dar și la inovație. De asta am investit în Smart Lab, în baza materială, în săli de sport și în construcția de grădinițe și after school-uri.
În ultimii 8 ani, dintr-un total de 192 de unități de învățământ, în județul Ilfov au fost construite/reabilitate/modernizate cu sprijinul Consiliului Județean: 14 grădinițe cu program prelungit, 10 grădinițe cu program normal, 20 de școli, 12 săli de sport și s-au asigurat sistemele pentru supravegherea video a instituțiilor de învățământ din județ. În prezent, sunt în derulare mai multe proiecte, printre care și realizarea unui centru cultural si educațional în Brănești, dar și construirea unui after school P+1E în comuna Domnești.
Investiția totală este în valoare de aproximativ 130.000.000 lei, din care contribuția Consiliului Județean este în valoare de 91.599.491, contribuția primăriilor fiind de 43.836.724 lei.
Și, cum o fotografie face cât 1.000 de cuvinte, vă invităm să vedeți virtual câteva dintre unitățile de învățământ din Ilfov”.

Așadar, SE POATE. Și nu e vorba numai de bani, ci și de voință, inițiativă și… fapte!