Jurnalistii de la New York Times si nu numai ei, impresionati de frumusetea cuceritoare a „ALPILOR TRANSILVANIEI”

„Alpii Transilvaniei”, locul absolut impresionant pe care Prințul Charles l-a numit „o comoară de neprețuit”, se află pe lista destinațiilor anului, promovate de New York Times.

Alpii Transilvaniei”, locul absolut impresionant pe care Prințul Charles l-a numit „o comoară de neprețuit”, se află pe lista destinațiilor anului, promovate de New York Times. 65% din pădurile seculare ale Europei se află în 🇷🇴, scrie jurnalistul Gabriel Leigh, care laudă Transfăgărășanul („o destinație în sine pentru pasionații de mașini”) și recomandă drumețiile în munții Făgăraș sau Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Les forêts anciennes de Roumanie, et en particulier celles des montagnes des Carpates du Sud, également connues sous le nom des Alpes de Transylvanie, ont été incluses dans une liste de 52 endroits à visiter en 2020, établie par le New York Times.

Așadar, vestea este comentată și în presa 

*L’article complet du New York Times peut être consulté ici. www.nytimes.com/interactive/2020/travel/places-to-visit.html

https://lepetitjournal.com/bucarest/actualites/les-alpes-roumaines-sur-la-liste-de-voyage-du-new-york-times-2020

Munții Făgăraș, care în orice anotimp oferă panorame de vis, reprezintă un masiv muntos care face parte din Carpații Meridionali, și în care se află cel mai înalt vârf montan din RomâniaVârful Moldoveanu, cu altitudinea de 2.544 de metri. Până în perioada interbelică Vârful Negoiu, cu o altitudine de 2.536 de metri, era considerat cel mai înalt vârf din Carpați, exceptând vârfurile din Munții Tatra.

Munții Făgărașului se numește șirul de munți din Carpații sudici, care se extinde de la pasul Turnului-Roșu până la Piatra Craiului, În ei se află multe lacuri de munte și un singur pas, care trece în România[1]; pasul Breaza. Grupele mai însemnate sunt dela vest spre est: grupa Surului, cu piscul Suru, 2288m; grupa Negoiului, cu piscul Negoiul Mare, cel mai înalt pisc al Transilvaniei, 2536m; munții Cârțișoarei, cu Vânătoarea lui Buteanu, 2510m; munții Arpașului, cu Arpașul Mare sau Vârtop; munții Ucei; munții Viștei cu Colțul Viștea Mare, 2520m.

foto: Facebook

„Alpii Transilvaniei”, locul absolut impresionant pe care Prințul Charles l-a numit „o comoară de neprețuit”, se află pe lista destinațiilor anului, promovate de New York Times.