La Lido, in Bucurestii de-altadat’

După marea deschidere din august 1930, numele ”Lido” (undeva, în zona Bulevardului Magheru) era prezent peste tot.

După marea deschidere din august 1930, numele ”Lido” (undeva, în zona Bulevardului Magheru) era prezent peste tot. Admirația pentru acest loc a înflorit numaidecât prin prisma serviciilor minunate, a mâncărurilor apetisante și mai ales a ștrandului și muzicii jazz ce răsuna până dimineața spre încântarea clienților.

 

După marea deschidere din august 1930, numele ”Lido” (undeva, în zona Bulevardului Magheru) era prezent peste tot.Deși deschis numai de câteva zile, grandiosul Bazin cu valuri maritime a găsit cea mai entuziastă primire din partea publicului bucureștean și a străinilor veniți prin Capitală. Sforțările făcute de organizatori de a înzestra metropola României cu un institut de mare utilitate și un monument de o reală frumusețe arhitectonică au fost recompensate prin entuziasmul pe care publicul îl arată”

Punctul de atracție cel mai important al Bucureștiului interbelic a fost, cu siguranță, Ștrandul Lido. Valurile ”maritime”, amenajarea, atmosfera și muzica jazz ”delicioasă” au făcut din acest loc un simbol al unei epoci luxoase.

Aparatura care dădea naștere valurilor artificiale era, la acel timp, cea mai modernă inovație și personalul era extrem de grijuliu când venea vorba de clienții săi, astfel, apa din bazin era schimbată la două zile, să fie purificată, încălzită și dezinfectată prin adaosul de clor.

Publicitatea destinată bazinului Lido se făcea în diferite publicații ale momentului, hotelul și bazinul fiind mereu pe primele pagini, însă existau și afișe în stil pur art deco, afișe care invitau cu drag lumea să ia parte la atmosfera minunată.

Ritmurile de dans antrenante erau susținute de orchestra de jazz Bachman, venită direct de la Budapesta, dar și de cea a lui Johnny Morris și Elly Romann. Locurile erau limitate, astfel, afișele anunțau cu seriozitate: ”Dată fiind afluența din fiecare zi, publicul e rugat să-și reție mese din vreme la Bazinul ”Lido” cu valuri maritime”. (wikipedia.org)

O atmosferă de vis… în anii de demult, un loc de poveste care a marcat tinerețea multor bucureșteni și… nu numai!

 

 

 

 

Sursa foto: Bucurestiul Secret