Magurele: Medic nutritionist, colectionar si purtator… constiincios de costume traditionale. Un exemplu!

Mihaela Curea din orașul Măgurele se poate lăuda cu una dintre cele mai impresionante colecții de costume tradiționale din țară.

Când ai în suflet neamul și țara, când ții la tradiții… În vârstă de 65 de ani, Mihaela Curea din orașul Măgurele se poate lăuda cu una dintre cele mai impresionante colecții de costume tradiționale din țară. Femeia este… medic nutriţionist la bază – profesie pe care a practicat-o cu credință și pasiune timp de 40 de ani, la Spitalul Militar Central din București.
“Am fost întotdeauna o persoană care a gândit că tânăra generație merită o șansă. De aceea, chiar dacă puteam să ocup, până la împlinirea vârstei de 70 de ani, funcția pe care am avut-o atâta vreme la Spitalul Militar Central, am ales să mă pensionez și să mă dedic acestei pasiuni și, în principal, studiului artei populare, a simbolisticii, a ceea ce ne definește ca popor creator de artă”, a explicat Mihaela Curea, într-un interviu acordat “Pro Măgurele”.
Un om, o pasiune, un suflet frumos și… un bun exemplu. Doamna doctor merită tot respectul!
 Port mereu ii și nu doar când ies pe stradă. Și la Operă mă duc îmbrăcată în ie cusută cu fir de aur. Spre exemplu, pentru o perioadă de 2 ani, am fost într-o misiune în Africa, sub egida Organizației Națiunilor Unite. Am purtat ie și când Boutros Boutros-Ghali (secretar general al ONU în perioada ianuarie 1992 – decembrie 1996 – n.r.) a venit să viziteze spitalul de campanie în care lucram. S-a oprit la mine și m-a întrebat admirativ ce fel de cămașă este cea pe care o port. I-am spus că este “la blouse roumaine”, după celebrul pictor francez Henri Matisse care a pictat, a imortalizat în arta sa, ia românească. Chiar m-au felicitat colegii mei că am avut flerul să îmbrac ia și să dau un pic de culoare acelei vizite. Port ia și în vacanțe. Mi s-a întâmplat chiar să mă plimb prin Paris, pe Champs-Élysées, și să mă oprească o doamnă ca să mă întrebe dacă nu vreau să-i dau ia de pe mine, a mai declarat Mihaela Curea, un om frumos care conștientizează de ce e considerat straiul tradițional „templul nostru la purtător”.
Impresionant este că povestea doamnei doctor

Mihaela Curea din orașul Măgurele se poate lăuda cu una dintre cele mai impresionante colecții de costume tradiționale din țară.
este promovată pe pagina de socializare a orașului Măgurele.

Sursa foto: Primăria Orașului Măgurele