Manual de educatie agricola, marca UE

Uniunea Europeană a creat un manual de educație agricolă pentru elevi.

Uniunea Europeană a creat un manual de educație agricolă pentru elevi.
Este vorba despre un pachet pedagogic consistent destinat invatatorilor si profesorilor care urmărește conștientizarea tinerilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani asupra importanței agriculturii în Europa și asupra modului în care funcționează piețele.

*Toate materialele se gasesc aici:
https://ec.europa.eu/agriculture/teachers-pack/index_ro

Uniunea Europeană a creat un manual de educație agricolă pentru elevi.

DE CE AVEM NEVOIE DE ACEST PACHET?
Studii recente au arătat faptul că populația urbană din Uniunea Europeană și în special tinerii simt că au pierdut legătura cu agricultura ca sursă a alimentelor de care beneficiază. Aceștia nu conștientizează rolul extrem de important al fermierilor atât în societatea noastră, cât și la nivel de economie, nu doar pentru aprovizionarea cu alimente, ci și pentru protecția mediului și a resurselor naturale, precum și pentru menținerea vitalității zonelor rurale. Prezentul pachet de resurse a fost creat ca reacție la această pierdere a legăturii.

IMPORTANT: Există un modul aferent fiecăreia dintre cele trei teme – Alimente, Mediu și Zona rurală. Fiecare modul conține:
• O scurtă introducere pentru cadrele didactice, care prezintă obiectivele de studiu, precum și linkuri către resurse
• Fișe de lucru cu activități de studiu destinate elevilor
• O scurtă prezentare a proiectului destinată elevilor, o propunere de proiect interdisciplinar pe tema abordată în cadrul modulului.