Maria din Sapanta, in Bucuresti. O poveste plina de miez

Studenta noastră ar fi putut să cheltuiască 100 de lei pe trei tricouri de la unul din magazinele de la 1 metru distanță, dar ea preferat să sprijine prin gestul ei o mișcare, un crez și o cultură.

„Ieri am trecut pe lângă magazinul Unirea, am văzut-o din mașină și m-am gândit cu drag la ea, ca la un semn bun ce îți apare în cale când ești preocupat de rezolvarea unei probleme.
Apoi am primit un mesaj de la o studentă care a trecut pe lângă ea în același timp. S-a oprit, a cumpărat o traistă și un ștergar, apoi a simțit că are datoria de a ne ruga să promovăm această femeie care vine tocmai din Maramureș, cu lucrurile țesute de ea sau de consătencele ei pentru a le vinde la București.
Studenta noastră ar fi putut să cheltuiască 100 de lei pe trei tricouri de la unul din magazinele de la 1 metru distanță, dar ea preferat să sprijine prin gestul ei o mișcare, un crez și o cultură. În plus, traista este extrem de practică, cu un design care nu iese niciodată din modă. Este țesută din lână, probabil de la oile din zonă, deci avem un produs local, sustenabil și fair trade.
Un moment care ne indică faptul că se schimbă comportamente, că vine din urmă o generație mult mai conștientă de rolul său în susținerea unei tradiții care aduce bine comunității și mediului înconjurător.
Când o vedeți pe Maria din Săpânța, nu ezitați să cumpărați ceva de la ea. Veți fi parte dintr-o frumoasă revoluție țesută și cusută în România.
Mulțumesc, Andreea Elena Pîrleci!”
Un text. O poveste. Una adevărată și plină de miez, oferită de comunitatea La blouse roumaine. Nu ne rămâne decât să spunem: Ce bine că mai avem tineri frumoși și oameni care cu tote trăirile lor păstrează tradițiile și se încăpățânează să țină viu sufletul satului!

foto: La blouse roumaine

Studenta noastră ar fi putut să cheltuiască 100 de lei pe trei tricouri de la unul din magazinele de la 1 metru distanță, dar ea preferat să sprijine prin gestul ei o mișcare, un crez și o cultură.