Marile lucrari programate merg inainte, chiar daca a fost amanat Campionatul European de Fotbal! Cronica in imagini

Ministrul Transporturilor Lucian Bode, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, cu consilierul onorific al Primului-ministru, Gheorghe Popescu și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, au fost miercuri, 6 mai, pe teren, pentru a evalua stadiul lucrărilor la cele mai importante obiective dintre cele convenite pentru pregătirea EURO la București.

La legătura feroviară directă dintre Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă lucrările sunt în grafic. Noul tronson feroviar va contribui la reducerea numărului de mașini din trafic pe zona de Nord a județului Ilfov și a Bucureștiului, și nu numai.

Așa cum subliniază secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, antreprenorul își asumă ca termen de finalizare sfârșitul lunii august. Este prima cale ferată care se construiește în România, după 36 de ani.

La Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, lucrările de reabilitare și refuncționalizare s-au extins la trei corpuri. Și aici se lucrează în… ritm alert.