MESAJ IMPRESIONANT AL PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDETEAN ILFOV DE ZIUA MONDIALA A SANATATII

Azi e ziua Mondială a Sănătății. Ziua în care ne gândim cum ne dăm ce e mai de preț, pe mâna medicilor.

Vine un moment în viață când cade bomba lângă tine și faci ce poți să te salvezi. De bomba – coronavirus te salvezi când te închizi în casă. Cine nu scapă? Cei cărora le-a căzut în cap. Medicii și asistentele. Pe ei îi salvează doar costumul, grija și dedicația față de meserie. Ia gândiți-vă că unii dorm la o rudă, au lăsat copilul la bunici, iar bărbatul e acasă. Ca să rămână unul sănătos să aibă grijă de copil. În stresul ăsta se lucrează acum. Pentru că pe lânga grija pacientului, a diagnosticului corect, a tratamentului corect, stau și ei cu spaima că mâine pot să fie colegi de salon cu pacienții lor.
Medicul are în grijă pacientul, iar autoritatea, pe amândoi. Acum cea mai mare fericire o constituie o mască, un combinezon, un set de mănuși. Și puțină grijă..

Azi e ziua Mondială a Sănătății. Ziua în care ne gândim cum ne dăm ce e mai de preț, pe mâna medicilor. Și nu am scris mai devreme pentru că astăzi și eu am fost în grija lor. Anul acesta sărbătoarea are o cu totul altă semnificație. Pentru că ne gândim în primul rând la ce înseamnă un sistem de sănătate solid, grija pentru pacient, grija pentru medic, responsabilitate și solidaritate.

Să aveți La mulți ani! Și voi și noi!

Acesta este mesajul transmis azi de președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

foto: Facebook

Azi e ziua Mondială a Sănătății. Ziua în care ne gândim cum ne dăm ce e mai de preț, pe mâna medicilor.