Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, discutii cu omologul din Republica Coreea, Kang Kyung-wha

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a avut luni, 16 decembrie 2019, o întâlnire bilaterală cu ministrul Afacerilor Externe din Republica Coreea, Kang Kyung-wha.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a avut luni, 16 decembrie 2019, o întâlnire bilaterală cu ministrul Afacerilor Externe din Republica Coreea, Kang Kyung-wha, în marja reuniunii miniștrilor de externe Asia-Europa (ASEM), de la Madrid.
Dialogul dintre cei doi demnitari a prilejuit o trecere în revistă a „stadiului excelent” al relațiilor bilaterale, consolidate atât pe parcursul celor aproape 30 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, cât și în baza celor peste 10 ani de Parteneriat Strategic între cele două state.
În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat interesul României pentru valorificarea la un nivel superior a Parteneriatului Strategic existent între cele două țări, prin acțiuni susținute pentru aprofundarea dialogului politic și dezvoltarea cooperării economice. Totodată, cei doi miniștri au convenit organizarea de evenimente pe parcursul anului viitor în cele două țări, pentru marcarea celor 30 de ani de relații diplomatice.
Șeful diplomației române a subliniat importanța consolidării relațiilor economice româno-sud-coreene prin valorificarea oportunităților diverse oferite în sfera schimburilor comerciale. De asemenea, a încurajat firmele și companiile sud-coreene să aibă o prezență investițională mai puternică în economia românească.
Ministrul Bogdan Aurescu a reliefat importanța organizării anul viitor a celei de a zecea sesiuni a Comitetului Comun de cooperare industrială. De asemenea, a adresat rugămintea ca partea coreeană să accelereze procedura de certificare a exporturilor românești de carne pe piața sud-coreeană.
În același timp, a mulțumit părții sud-coreene pentru susținerea sa privind deschiderea negocierilor de aderare a României la OCDE, susținere reconfirmată de omologul său. Cei doi înalți oficiali au efectuat un schimb de vederi cu privire la cooperarea foarte bună a celor două state la nivel ONU.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a avut luni, 16 decembrie 2019, o întâlnire bilaterală cu ministrul Afacerilor Externe din Republica Coreea, Kang Kyung-wha.