Ministrul Educației și Cercetării: „Îmi doresc să trăiesc într-o Românie în care educația contează”

În cadrul manifestării au fost prezentate Raportul privind respectarea codului drepturilor și obligațiilor studentului și Raportul privind implementarea Statutului Elevului.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a participat la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Elevului și a Studentului (17 noiembrie).
• Dialogul între toți actorii din educație – cheia pentru performanța în învățământul românesc. 
Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a participat duminică, 17 noiembrie 2019, la celebrarea Zilei Internaționale a Elevului și a Studentului.
Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului și a fost organizat de către Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).
În cadrul manifestării au fost prezentate Raportul privind respectarea codului drepturilor și obligațiilor studentului și Raportul privind implementarea Statutului Elevului. Documentele pun în lumină modul în care sunt respectate drepturile elevilor/studenților în unitățile de învățământ preuniversitar/instituțiile de învățământ superior din perspectiva acestora de beneficiari.
„Uniți – elevi, studenți, profesori și părinți – doar așa vom aduce performanță în sistemul de învățământ românesc. Îmi doresc să trăiesc într-o Românie în care educația contează. Sunt adepta colaborării deschise între profesor și elev, spre beneficiile ambelor părți. Consultarea permanentă și feed-back-ul acordat de voi sunt elemente care, o dată valorizate, pot îmbunătăți semnificativ calitatea actului educațional. Îmi doresc ca elevii și studenții să fie parteneri în educație”, le-a transmis ministrul Monica Cristina Anisie, elevilor și studenților prezenți la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Elevului și Studentului.

În cadrul manifestării au fost prezentate Raportul privind respectarea codului drepturilor și obligațiilor studentului și Raportul privind implementarea Statutului Elevului.