Ministrul Mediului a decis uciderea a 150 de ursi! In parte, si pentru ca… oamenii sunt vinovati ca ii hranesc!

Ministrul Mediului a dat undă verde pentru împușcarea a 150 de urși și 90 de lupi, la nivelul întregii țări.

Ministrul Mediului a dat undă verde pentru împușcarea a 150 de urși și 90 de lupi, la nivelul întregii țări.
Asta după ce s-au înmulțit incidentele provocate nu doar de animalele aflate în căutarea hranei sau a puilor rătăciți, dar și de oamenii care au început să le hrănească, punându-se în situații extrem de periculoase, cu bună știință.
Intenția este aceea de a se face un efort pentru ca animalele sălbatice să nu mai coboare în localități. Dar atâta vreme cât gunoaiele vor trona la margine de drum sau la tomberoanele din unele localități de munte ori la marginea stațiunilor…
Grațiela Gavrilescu a recunoscut, la începutul acestei săptămâni, că este vorba de o urgență, astfel că va publica un ordin de ministru în acest sens. Totodată, ministrul Mediului a promis organizarea unui așezământ pentru urși și atrage atenția asupra pericolului la care se expun oamenii care îi hrănesc.
Mai mult, a anunțat modificări în privința cotei de intervenție. 
Ministrul a făcut anunțul în timpul vizitei de lucru din comuna Viștea, unde a inaugurat rețeaua de canalizare și stația de epurare. Gavrilescu se aflat luni în județul Brașov, într-o vizită în care a inclus localitățile Viștea, Șercaia, Hălmeag, Zărnești și municipiul Brașov.
„Astăzi(nr.luni, 22 iulie) vom publica Ordinul privind cota de intervenţie pentru urşi şi lupi. Avem aceeaşi cotă de intervenţie ca şi anul trecut, 150 de exemplare pentru urşi. Eu îmi doresc, în schimb, ca proiectul pe care Ministerul Mediului împreună cu partenerii l-au depus pe Programul Operaţional de Infrastructură Mare să fie eligibil, astfel încât 10 milioane de euro să-i putem folosi şi pentru a putea construi un nou aşezământ pentru urşii pe care dorim, atunci când luăm dintr-un loc, să putem să îi ducem într-un loc în care toată lumea să aibă grijă de ei”, a declarat ieri Grațiela Gavrilescu.

Foto: Digi24 , Mediafax, MDI TV , ziare.com

Ministrul Mediului a dat undă verde pentru împușcarea a 150 de urși și 90 de lupi, la nivelul întregii țări.