Ministrul roman al Agriculturii si Ambasadorul SUA la Bucuresti au discutat despre dezvoltarea fermei de familie si alte prioritati din domeniu

Agricultura reprezintă unul din pilonii relațiilor de cooperare bilaterală dintre România și Statele Unite ale Americii!

DOVADĂ: Agricultura reprezintă unul din pilonii relațiilor de cooperare bilaterală dintre România și Statele Unite ale Americii!

Am avut onoarea de a primi astăzi vizita E.S. Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la București. Din delegația Ambasadei SUA a făcut parte și Jonn Slette, atașat agricol regional și Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură.

Am transmis partenerilor americani că obiectivele prioritare ale mandatului meu se axează pe investițiile în procesare și depozitare, pe de o parte și, pe de altă parte, pe dezvoltarea fermei de familie, cea mai potrivită forma de susținere și revitalizare a satului românesc. În acest context, am exprimat interesul țării noastre de a realiza parteneriate româno-americane care să sprijine procesarea produselor agricole, având în vedere potențialul de producție al României. Totodată, am făcut referire la alte aspecte de interes pentru sectorul agricol românesc precum activitatea de multiplicare a semințelor și soluții tehnice în irigații, solicitând sprijinul SUA în acest sens.

Domnul ambasador și-a exprimat deschiderea de a sprijini România, dorind să cunoască și să aprofundeze planurile și direcțiile prioritare ale Ministerului, pentru a aborda aspectele vizate într-un mod eficient și reciproc avantajos. În urma discuțiilor s-a propus ca pe baza unei listei de priorități elaborată de partea română să se formeze grupuri de lucru care să discute aplicat pentru identificarea unor soluții concrete și viabile de colaborare”, a povestit ministrul Adrian oros pe contul său de socializare.

Agricultura reprezintă unul din pilonii relațiilor de cooperare bilaterală dintre România și Statele Unite ale Americii!