Ministrul Sanatatii a discutat cu o parte din medicii intorsi in tara

Sorina Pintea: Anul trecut, Guvernul a mărit considerabil salariile medicilor și asistenților medicali, iar anul acesta facem investiții majore în unitățile sanitare

Joi dimineață, în sala de consiliu a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a întâlnit cu o parte din medicii și asistenții medicali care au ales… să se întoarcă în țară după ce condițiile salariale au început să se îmbunătățească în sistemul de sănătate.
Iată ce a declarat Sor

Sorina Pintea: Anul trecut, Guvernul a mărit considerabil salariile medicilor și asistenților medicali, iar anul acesta facem investiții majore în unitățile sanitare
ina Pintea în urma acestei întrevederi:
«A fost un dialog sincer în care acești oameni și-au spus povestea lor și motivele pentru care au decis să se întoarcă în țară. E foarte important să înțelegem motivele lor pentru a afla cum să determinăm cât mai multe cadre medicale să revină și să îngrijească pacienții din România.
Anul trecut, Guvernul a mărit considerabil salariile medicilor și asistenților medicali, iar anul acesta facem investiții majore în unitățile sanitare, astfel încât, pe lângă salarizarea satisfăcătoare, medicii și asistenții să beneficieze de condiții pentru acordarea unui act medical de calitate. Pentru că scopul final al tuturor măsurilor pe care acest Guvern le are în vedere în sistemul de sanatate, au în centrul lor pacientul și nevoile lui.
Efectele acestor măsuri au apărut, chiar dacă nu în ritmul și cu amploarea pe care ne-o dorim cu toți. Am convingerea că un număr cât mai mare de cadre medicale vor decide să se întoarcă în țara lor, în timp ce numărul celor care vor alege să plece în străinătate va scădea din ce în ce mai mult. Sunt semnale foarte clare care dovedesc acest lucru. În 2010 au fost eliberate 7.829 de certificate de conformitate necesare pentru a profesa in străinatate, în 2018 numărul a scăzut la 2312 iar anul acesta, până în prezent, sunt doar 411».

sursa foto: Sorina Pintea