Ministrul Sănătatii, Sorina Pintea, in SUA. Aflati de ce…

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a fost prezentă în delegația României condusă de premierul Viorica Dancilă în SUA.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a fost prezentă în delegația României condusă de premierul Viorica Dancilă în SUA. În contextul vizitei de lucru peste ocean, a avut loc o întrevedere a delegației române cu reprezentanții Băncii Mondiale, la finalul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive, în special în zonele mai puțin dezvoltate.
Programul vizează, de asemenea, creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar.
Acordul de împrumut în valoare de 500 de milioane de euro a fost semnat în numele României de către Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, și în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria.
„Acest program ne va ajuta să garantăm ceea ce ne dorim de mult timp: acces egal pentru toți cetățenii la serviciile medicale”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, „De asemenea, Strategia Națională de Sănătate va îmbunătăți modul în care sunt cheltuiți banii publici investiți în sistemul de sănătate”, estede părere reprezentanta Executivului.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a fost prezentă în delegația României condusă de premierul Viorica Dancilă în SUA.