Ministrul Tineretului si Sportului, despre… sportul de dupa criza provocata de COVID-19

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a participat marți, 21 aprilie, prin sistem de video-conferință, la reuniunea miniștrilor de sport din țările Uniunii Europene, subiectul discuției reprezentându-l implicațiile crizei COVID-19 asupra sportului.

Oficialul român a prezentat eforturile întreprinse de Guvernul României în vederea susținerii activității sportive, suspendate momentan, dar și câteva dintre prioritățile pentru perioada de redresare după criză, cele mai importante fiind:
▶️ schimbul de bune practici și experiențe ar trebui consolidat, între statele UE;
▶️ viitorul „Plan de lucru pentru sport” ar trebui să includă, ca axă importantă de cooperare, o prioritate axată pe impactul crizei și strategiile de redresare;
▶️ trebuie pus accentul pe importanța fondurilor structurale și a programelor europene, cu flexibilitate maximă în aplicarea normelor existente.

💬 “Pe măsură ce ne îndepărtăm atenția de la criza imediată și dramatică și începem să ne gândim la modul de repornire treptată a activității sportive, trebuie să ținem cont de două considerente. Primul este acela că sănătatea și siguranța sportivilor și a concetățenilor noștri europeni trebuie să aibă întotdeauna prioritate: nu trebuie luată nicio măsură înainte de o evaluare adecvată a riscurilor. Al doilea este că o repornire reușită depinde de cât de bine am reușit să păstrăm mișcarea sportivă închegată în ansamblu, de la nivelul de bază până la eșalonul profesional de top. Prin urmare, munca pe care o prestăm chiar acum este esențială pentru sănătatea și vigoarea viitoare a sportului în Europa”, a declarat acesta.