Modernizarea drumurilor ramane o prioritate pentru administratia ilfoveana. Dovada!

Consiliul Județean Ilfov și primăriile intră într-un nou parteneriat pentru modernizarea drumurilor în localitățile Gruiu, Glina și Cernica.

Consiliul Județean Ilfov și primăriile intră într-un nou parteneriat pentru modernizarea drumurilor în localitățile Gruiu, Glina și Cernica.
GRUIU – Consiliul Județean Ilfov și Primăria Gruiu colaborează pentru înființarea străzii Carpenului și extinderea străzii Islazului din satul Șanțu Florești. Pentru această investiție, contribuția Consiliului Județean Ilfov este de 530.811 lei, iar primăria participă cu 59.978 de lei.
GLINA – Consiliul Județean Ilfov și Primăria Glina s-au asociat pentru modernizarea străzii Dealului și a trotuarelor. Practic, CJ Ilfov contribuie cu suma de 2.320.358 lei, iar primăria Glina cu 257.817 lei. În aceeași comună se vor moderniza trotuarele și taluzurile pe DJ 301A. Consiliul Județean Ilfov va investi 4.105.974 lei, iar primăria Glina participă cu 456.219 lei.
CERNICA – Este vorba despre Șoseaua Prelungirea Gării Cățelu, Intrarea Crișan, strada Letea, stada Codrului, strada George Coșbuc (Tânganu), strada Mihail Kogălniceanu, strada Iazului, strada Inului. Se vor amenaja șanțuri și podețe pe strada 2, strada 1, strada Grâului, șoseaua Independenței, strada Viilor, strada Eroilor și strada Grădinari. Pentru toate lucrările CJ va contribui cu suma de 6.262.316 lei, iar primăria Cernica cu 695.812 lei.
*Primăriile sunt cele care se vor ocupa cu organizarea licitațiilor pentru contractarea constructorilor.
_________________________________________________
Consiliul Județean Ilfov a preluat în februarie 2019, pentru reabilitare și modernizare, sectoare de drum de la Consiliul Local Ciolpani, din satul Piscu. Este vorba despre DC 1476, DS 1109, DC 1, DC 194, DC 245 și DC 673, în lungime totală de 6 km. Sectoarele de drum au fost asfaltate și marcate de Serviciul Județean de Întreținere Drumuri și, după recepția finală, prin hotărârea de Consiliu adoptată joi, 31 octombrie, drumurile au revenit în administrarea Consiliul Local Ciolpani. Lucrarea a costat 1.412.409 lei cu TVA din fondurile Consiliului Județean Ilfov.
Tot joi s-a aprobat și revenirea străzilor Călugăreni, Duzilor, Argeș, Revoluției și Ștrandului în administrarea Consiliului Local Măgurele. Asta după ce au fost preluate în administrare de Consiliul Județean Ilfov în august 2019. Străzile, cu o lungime de 6 kilometri, au fost asfaltate tot de echipa Serviciului Județean de Întreținere Drumuri, din subordinea Consiliului Județean.

Consiliul Județean Ilfov și primăriile intră într-un nou parteneriat pentru modernizarea drumurilor în localitățile Gruiu, Glina și Cernica.
De precizat că, de la începutul acestui an, Consiliul Județean Ilfov, prin serviciul propriu sau cu firme care au câștigat licitațiile, a modernizat și 95 de kilometri de drumuri județene din totalul de 455.