NOU la Buftea: La spital, compartiment nou, dedicat viitoarelor mamici cu sarcini dificile!

Spitalul din Buftea are un compartiment nou, dedicat viitoarelor mămici care au sarcini dificile.

Spitalul din Buftea are un compartiment nou, dedicat viitoarelor mămici care au sarcini dificile.
”Noul compartiment de medicină materno – fetală a apărut ca urmare a cazuisticii de zi cu zi, dar și a distanței față de Capitală și spitalele mari”, spune managerul instituției, Florentina Rudeanu.
De la medicul primar Alexandru Matei am aflat că în secție sunt internate viitoare mămici care au sarcini cu patologie asociată: pre-eclampsie, diabet gestațional, cardiopatii în sarcină sau malformații fetale. ”Spitalizarea este continuă și, împreună cu colegii doctori și asistentele, suntem o echipă cu competențe în medicina materno – fetală. Avem un ecograf ultraperformant care, pe lângă celelalte aparate, poziționează spitalul nostru de la Buftea pe aceeași treaptă cu spitale de renume: Filantropia, Polizu sau Spitalul Județean Ilfov”, explică doctorul Matei.
Demn de precizat: Spitalul are în structura organizatorică 50 de paturi pentru spitalizarea continuă și 10 paturi spitalizare de zi, laboratoare de analize medicale, radiologie și imagistică medicală, dar și un ambulatoriu integrat cu 7 cabinete în specialitățile Cardiologie, Medicină Internă, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie Generală, Neurologie, Pediatrie și Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice. Unitatea spitalicească are contracte de furnizare de servicii medicale încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov, oferind astfel servicii pentru spitalizare continuă, spitalizare de zi, consultații și servicii în ambulatoriul integrat al spitalului, servicii radiologice și investigații de laborator.
Proiectul de extindere a spațiului Spitalului Buftea este în faza de studiu de fezabilitate, iar din nota de fundamentare reiese că buftenii vor beneficia de o clădire de 750 m2 amprentă la sol, trei etaje plus mansardă.
Spitalul din Buftea a fost redeschis de Consiliul Județean Ilfov în anul 2012.

Spitalul din Buftea are un compartiment nou, dedicat viitoarelor mămici care au sarcini dificile.