Noul ministru al Muncii si Protecției Sociale si-a preluat mandatul. A anuntat comasarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie cu Autoritatea Natională pentru Persoanele cu Dizabilitati

Violeta Alexandru: „„Sunt în plin proces de restructurare a Ministerului Muncii și a structurilor sale. Vreau să întăresc linia de lucru cu cetățenii și să reduc palierul de conducere”.

 
Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a susținut joi o conferință de presă, ocazionată de instalarea sa în funcție, în prezența prim-ministrului Ludovic Orban și a viceprim – ministrului, Raluca Turcan.
Ministrul Muncii a supus atenției problemele întâlnite în primele zile de mandat, una dintre acestea fiind cea a sediului ministerului, care trebuie evacuat în termen de 60 de zile și pentru care se caută o soluție în acest sens.
Demnitarul a discutat și despre situația concursurilor pentru posturi aflate în derulare în instituție și despre cea a reprezentanților în consiliile de administrație. În același context, Violeta Alexandru și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemele soft-ware din cadrul ANOFM și IM.
„Sunt în plin proces de restructurare a Ministerului Muncii și a structurilor sale. Vreau să întăresc linia de lucru cu cetățenii și să reduc palierul de conducere. Deși au trecut doar trei zile, deja am demarat câteva proiecte asumate în programul de guvernare, pe care le consider priorități. Am cerut structurilor ministerului și avem discuții cu privire la cele mai bune soluții de optimizare a aparatului de lucru din minister”, a declarat noul ministru al Muncii.
Totodată, oficialul a vorbit despre importanța comasării Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție cu Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, existând deja o ordonanță de urgență adoptată în ședința de Guvern de ieri prin care se înființează Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. „Statul român trebuie să aibă o politică cuprinzătoare pentru tot ciclul vieții persoanelor cu dizabilități”, a adăugat ministrul.
Astfel, autoritatea nou înființată va prelua activităţile, atribuţiile și structurile Autorității Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi ale Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat.
De altfel, la nivelul județelor, de ani buni, DGASPC- înseamnă Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului, presupunând comasarea problematicii persoanelor cu dizabilitați ți în situații de risc cu aceea a copiilor.

Violeta Alexandru: „„Sunt în plin proces de restructurare a Ministerului Muncii și a structurilor sale. Vreau să întăresc linia de lucru cu cetățenii și să reduc palierul de conducere”.